Uit de kranten.

De organisatie van de tweede editie van de Midden-Drenthe zomercup is al in volle gang. Het voetbaltoernooi voor alle voetballers in Midden-Drenthe vindt volgend jaar in Hoogersmilde plaats. 

Na de evaluatie van een succesvolle eerste editie is het bestuur al volop bezig met de voorbereidingen voor de tweede Midden-Drenthe Zomercup, die op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2020 bij sv Hoogersmilde plaatsvindt. Sv Hoogersmilde was de eerste winnaar van de cup. 

Veranderingen

Een paar veranderingen zijn al duidelijk. De organisatie hoopt op meer publiek door ook op zaterdagmiddag activiteiten te organiseren voor de jeugd.Ook worden er gezamenlijke Midden-Drentse voetbalteams samengesteld. Deze teams zullen het opnemen tegen klinkende namen. Die namen worden op een later moment bekend gemaakt. Tussen alle deelnemende sportparken wordt op de vrijdagavond een busverbinding geregeld.

Midden-Drenthe Zomer Cup editie 2 in 2020 !

De stichting Midden-Drenthe Zomer Cup heeft het toernooi van 2019 geëvalueerd en heeft dit gisteravond gedaan met de 10 voetbalverenigingen uit Midden-Drenthe. De conclusie was dat we in 2020 de tweede editie van de Midden-Drenthe Zomer cup gaan organiseren! De datum is reeds bekend: vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2020. Zet deze data al vast in je agenda.

21 en 22 juni: de eerste was een groot succes !

SV Hoogersmilde eerste winnaar Midden Drenthe Zomercup.

SV Hoogersmilde is er in geslaagd de eerste editie van de Midden Drenthe Zomercup te winnen. De club mag zich een jaar lang de beste club van Midden Drenthe noemen. De bokaal zal een prominente plaats krijgen in Hoogersmilde.
De Midden Drenthe Zomercup vond afgelopen weekend plaats op acht sportparken in Midden Drenthe. De deelnemende verenigingen Wijster, HHCombi, Witteveense Boys, Nieuw Balinge, Beilen, Fit Boys, Smilde, Hoogersmilde en BSVV hebben met 105 teams deelgenomen. In 525 wedstrijden zijn er ongeveer 1000 voetballers actief geweest. De kracht van het toernooi is dat elk team in elke leeftijdscategorie bijdraagt aan het totaal resultaat van de eigen vereniging. De resultaten van elke wedstijd werden omgerekend naar een scoringspercentage. Uiteindelijk wint de club met het hoogste percentage.
De tussenstand na de wedstrijden van vrijdagavond liet zien dat het allemaal heel dicht bij elkaar lag. Hoogersmilde was toen al koploper. De jeugdwedstrijden op zaterdag brachten op de verschillende locaties veel strijd en ook verrassende resultaten. Er kwam verandering in de stand. Uiteindelijk zou het afsluitende toernooi van de eerste elftallen op Sportpark Noord West de beslissing moeten brengen. SV Hoogersmilde wist met een mooie score van 62.4 procent het toernooi te winnen. Ook plaats twee en drie gaan naar de Smildes; Smilde ’94 werd tweede en BSVV werd derde. De plaatsen vier tot negen werden respectievelijk verdeeld onder Beilen, Nieuw Balinge, Fit Boys, Witteveense Boys, HHCombi en Wijster.
Na afloop van het toernooi werd door wethouder Erjen Derks de prijsuitreiking verricht. De wethouder was blij verrast met de goede organisatie. Hij prees alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Er is in Midden Drenthe veel mogelijk als we samen ergens de schouders onder zetten. Voorzitter Johan Boer benoemde dit ook in zijn afsluitende woorden. De kracht van verbinding en samenwerken door het voetbal. De Stichting Midden Drenthe Zomercup hoopt van dit toernooi een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De winnaar Hoogersmilde mag in 2020 de afsluitende avond organiseren.

Busvervoer naar Beilen – 22 juni (Toernooi + feest)

BUSVERVOER 22 JUNI naar Beilen (Toernooi + Feest)

Wil je als jouw club (1e elftal) aanmoedigen op 22 juni, als afsluting van het toernooi. Dan kun je met de bus! 
In samenwerking met DrentheTours is er busvervoer beschikbaar. Er zijn verschillende routes die langs de sportparken (dorpen) gaan naar de afsluitende locatie: Sportpark Noord-West in Beilen.

Om 21.00 uur is de prijsuitreiking, met het feest als afsluiting. SmildegerRoet Partyband komt optreden!

Boek samen of vanuit de club jullie vervoer. Voor €10,- ga je al retour!! Tickets kun je kopen via:
https://www.drenthetours.nl/…/busvervoer-naar-de-midden-d…/…

* Bij voldoende animo kan dit doorgaan!