Editie 2022 is op 17 en 18 juni !!!!!

Op vrijdagavond 17 juni spelen alle senioren Heren en Vrouwen en JO19 7×7 wedstrijden voor het Midden-Drenthe Zomer Cup toernooi. Op zaterdag 18 juni spelen alle jeugdteams voor de cup. S’middags is er een m ooi programma met Middenp-Drenthe selecties die voetballen tegen aansprekende tegenstandsers. Daarna is het prijsuitreiking en feest in de tent. Er wordt op ieder sportpark gevoetbald, maar de Midden-Drenthe selecties voetballen in en het eindfeest is bij de winnaar van 2019: sv Hoogersmilde.

Midden-Drenthe Zomer Cup

Het bestuur van de Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup heeft woensdagavond 14 april 2021 overlegd met de 10 voetbalverenigingen in de gemeente Midden-Drenthe omtrent het door gaan van de Midden-Drenthe Zomer Cup in 2021.

In de afgelopen maanden is er reeds besproken dat een toernooi op vrijdagavond en zaterdag, zoals in 2019, wegens de beperkingen door Corona, waarschijnlijk dit jaar niet door zou kunnen gaan. De optie is besproken om er dit jaar een Midden-Drenthe Zomeravond Cup van te maken, echter we willen de KNVB Regio Cup niet in de wielen rijden en de sporters niet te veel belasten na 7 maanden geen wedstrijd gespeeld te hebben.

Wat is de huidige situatie m.b.t. de KNVB Regio Cup?

  • Junioren sporters tot 27 jaar kunnen blijven trainen en onderling wedstrijden spelen. Voor deze groep hopen we dat er vanaf 11 mei wedstrijden buiten de eigen vereniging gespeeld kunnen worden. Dat zou ook betekenen dat de KNVB Regio Cup voor jeugdvoetballers van start kan gaan.
  • Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben dan ook nog voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen. De huidige maatregelen zouden pas wedstrijden buiten de eigen vereniging toestaan per 7 juli 2021.

Voor de verschillende doelgroepen zoals jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de mogelijkheden de komende weken per geval door de KNVB een besluit genomen. 

Wat betekent dit voor de Midden-Drenthe Zomer Cup?

Het bestuur in overleg met de 10 clubs heeft besloten dat er dit jaar – voor de 2de keer op rij – helaas geen Midden-Drenthe Zomer cup in welke vorm dan ook gespeeld gaat worden wegens de beperkende maatregelen rond Corona. 

Wij verwachten dat de KNVB Regio Cup voor junioren tot 27 jaar doorgaat, zodat de jeugd nog aan het voetballen toe komt. Wij betwijfelen of de senioren KNVB Regio Cup doorgang gaat vinden, daar er langzaam uit de beschikbare tijd wordt gelopen en de beperking om alleen te spelen met spelers tot 27 jaar veel senioren elftallen te weinig spelers op gaat leveren.

Na de zomervakantie van 2021 komt het bestuur weer bijeen en zal dan in overleg gaan met de 10 voetbalverenigingen over het organiseren van de Midden-Drenthe Zomer Cup in juni 2022.

15 april 2021

Bestuur Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup

Impact Corona op MDZC

Via deze weg willen wij u informeren over het genomen bestuursbesluit omtrent de Midden-Drenthe Zomer Cup editie 2020.

Door alle ontwikkelingen en maatregelingen met betrekking tot het coronavirus zijn ook wij genoodzaakt actie te ondernemen. Het kan namelijk zo zijn dat de KNVB de voetbalcompetitie zal opschuiven en daarnaast heeft het verplaatsen van het EK ons mede beïnvloed om deze keus te maken. Uit voorzorg en feit dat wij het niet last minute willen afblazen, is er besloten om vroegtijdig actie te ondernemen. Het toernooi zal niet meer plaatsvinden in 2020.

Nieuwe datum: vrijdag 11 en zaterdag 12 juni 2021

Mocht u vragen hebben of om een andere reden contact willen. Dan kunt u ons bereiken via:

Roel Seele (secretaris)
roel.seele@outlook.com
06-55 88 32 45

Wij hopen op uw begrip voor het genomen besluit en laten wij er in 2021 een prachtig en sportief voetbalevenement van maken.

Namens het bestuur van de Midden-Drenthe Zomer Cup,
Johan Boer,
Roel Seele,
Richard Vredeveld,
Ilse Koekoek

Busvervoer

Om naar het sportpark van sv Hoogersmilde te komen en om zeker weer veilig thuis te komen, heeft de Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup een samenwerking met Drenthe Tours. Er gaan bussen rijden van de 10 sportparken naar sv Hoogersmilde. U kan met de bus heen en met de bus terug voor 10€ per persoon. Er is een schema met opstaptijden voor de heen en de terugreis. Koop u retourtje on-line via deze LINK.

Verenigingen kunnen voor deze dag ook een eigen bus tegen gereduceerd tarief bij Drenthe Tours huren. Voor 300 € heeft uw vereniging een bus en bepaalt u zelf hoe laat u heen en teruggaat. Neem hiervoor ontact op met Drenthe Tours.

Programma zaterdag 13 juni

Programma zaterdag 13 juni is echt uniek.

De afsluiting van het toernooi vindt zaterdag 13 juni vanaf 16.00 uur plaats bij SV Hoogersmilde . Er wordt gestart met het uitreiken van de prijzen aan de poule-winnaars bij de jeugd. Daarna worden er een 3-tal topwedstrijden gespeeld van 2 x 35 minuten met 10 pauze. Na afloop wordt de vereniging bekend gemaakt die de  Midden-Drenthe Zomer Cup heeft gewonnen. Daarna start het feest.

15.30 uur uitreiking prijzen poulewinnaars jeugdtoernooi
16.00 uur tot 17.20 uur F.C. Midden-Drenthe O19 – A.C.V. O19
17.30 uur tot 18.50 uur F.C. Midden-Drenthe Dames – F.C. Heerenveen Dames
19.00 uur tot 20.20 uur F.C. Midden-Drenthe Heren – F.C. De rebellen
Ca. 20.30 uur Prijsuitreiking.
Ca. 21.00 uur start Feestavond.

De FC Midden-Drenthe selecties worden samengesteld door een aantal trainers/leiders uit Midden-Drenthe. Er worden voor de heren en JO19 selectie 2 man per vereniging gekozen, zodat er 18 spelers en 2 keepers per selectie zijn. Bij de Dames selectie worden er 2 per 11-tal en 1 per 7-tal geselecteerd.

Sc Heeerenveen Dames spelen ere-divisie. FC de Rebellen zijn oud top-voetballers met sterren als John de Wolf, Andy van der Meyde en Luc Nilis.  ACV JO19 speelt 3de divisie.

De ploegen zullen het veld opkomen vergezeld van oploopkinderen van de 10 voetbalkverenigingen uit Midden-Drenthe. De kinderen krijgen een speciaal Midden-Drenthe Zomer Cup shirt aan en krijgen een viltstift, zodat ze handtekeningen kunnen scoren!

Kaarten.

Met enige trots presenteert de Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup in samenwerking met sv Hoogersmilde een geweldig voetbalprogramma.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar binnen, maar aan toeschouwers van 18 jaar en ouder vragen we een kleine bijdrage om de kosten te dekken.

Voor de 3 wedstrijden kunnen er straks in de voorverkoop kaarten worden gekocht van 5,00 € stuk. Bij de kassa op zaterdag 13 juni kosten de kaarten 7,50 €. U krijgt een uniek voetbalprogramma van 3 wedstrijden van spelers uit Midden-Drenthe te zien tegen toptegenstanders. Na afloop van de wedstrijden zijn de spelers bereid om op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen.

Voor de allerkleinsten zijn springkussens en andere speeltoestellen voorhanden. Na de wedstrijden is de uitreiking van de Midden-Drenthe Zomer Cup Wisselbokaal aan de winnende vereniging en barst het feest los in de tent.

Speellocaties bekend!

Op vrijdagavond 12 juni start het toernooi om de Midden-Drenthe Zomer Cup, hieronder kun je de locaties vinden waar welke categorieën zullen spelen.

Vrijdag 12 juni 2020
Smilde  ‘94 JO 17 – JO 19
Sv Nieuw-Balinge Heren 35+ / 45+
Witteveense Boys Dames
Cvv Fit Boys Heren
VKW Heren
Zaterdag 13 juni 2020
VV Beilen JO 7 – JO 8
BSVV JO 9 – JO 10 – JO 11
HHCombi JO 12 – JO 13 – JO 15

Spelregels.

Van JO7 t/m JO12 wordt er gespeeld volgens de KNVB spelregels: dus veldafmetingen, aantal spelers, balformaat, spelregels allemaal volgens de KNVB regels. Voor JO13 t/m 45+ wordt er op half veld gespeeld in 7×7 vorm volgens de 7×7 45+ regels: dus geen slidings.

Uit de kranten.

De organisatie van de tweede editie van de Midden-Drenthe zomercup is al in volle gang. Het voetbaltoernooi voor alle voetballers in Midden-Drenthe vindt volgend jaar in Hoogersmilde plaats. 

Na de evaluatie van een succesvolle eerste editie is het bestuur al volop bezig met de voorbereidingen voor de tweede Midden-Drenthe Zomercup, die op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2020 bij sv Hoogersmilde plaatsvindt. Sv Hoogersmilde was de eerste winnaar van de cup. 

Veranderingen

Een paar veranderingen zijn al duidelijk. De organisatie hoopt op meer publiek door ook op zaterdagmiddag activiteiten te organiseren voor de jeugd.Ook worden er gezamenlijke Midden-Drentse voetbalteams samengesteld. Deze teams zullen het opnemen tegen klinkende namen. Die namen worden op een later moment bekend gemaakt. Tussen alle deelnemende sportparken wordt op de vrijdagavond een busverbinding geregeld.

Midden-Drenthe Zomer Cup editie 2 in 2020 !

De stichting Midden-Drenthe Zomer Cup heeft het toernooi van 2019 geëvalueerd en heeft dit gisteravond gedaan met de 10 voetbalverenigingen uit Midden-Drenthe. De conclusie was dat we in 2020 de tweede editie van de Midden-Drenthe Zomer cup gaan organiseren! De datum is reeds bekend: vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2020. Zet deze data al vast in je agenda.