Midden-Drenthe Zomer Cup

Het bestuur van de Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup heeft woensdagavond 14 april 2021 overlegd met de 10 voetbalverenigingen in de gemeente Midden-Drenthe omtrent het door gaan van de Midden-Drenthe Zomer Cup in 2021.

In de afgelopen maanden is er reeds besproken dat een toernooi op vrijdagavond en zaterdag, zoals in 2019, wegens de beperkingen door Corona, waarschijnlijk dit jaar niet door zou kunnen gaan. De optie is besproken om er dit jaar een Midden-Drenthe Zomeravond Cup van te maken, echter we willen de KNVB Regio Cup niet in de wielen rijden en de sporters niet te veel belasten na 7 maanden geen wedstrijd gespeeld te hebben.

Wat is de huidige situatie m.b.t. de KNVB Regio Cup?

  • Junioren sporters tot 27 jaar kunnen blijven trainen en onderling wedstrijden spelen. Voor deze groep hopen we dat er vanaf 11 mei wedstrijden buiten de eigen vereniging gespeeld kunnen worden. Dat zou ook betekenen dat de KNVB Regio Cup voor jeugdvoetballers van start kan gaan.
  • Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben dan ook nog voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen. De huidige maatregelen zouden pas wedstrijden buiten de eigen vereniging toestaan per 7 juli 2021.

Voor de verschillende doelgroepen zoals jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de mogelijkheden de komende weken per geval door de KNVB een besluit genomen. 

Wat betekent dit voor de Midden-Drenthe Zomer Cup?

Het bestuur in overleg met de 10 clubs heeft besloten dat er dit jaar – voor de 2de keer op rij – helaas geen Midden-Drenthe Zomer cup in welke vorm dan ook gespeeld gaat worden wegens de beperkende maatregelen rond Corona. 

Wij verwachten dat de KNVB Regio Cup voor junioren tot 27 jaar doorgaat, zodat de jeugd nog aan het voetballen toe komt. Wij betwijfelen of de senioren KNVB Regio Cup doorgang gaat vinden, daar er langzaam uit de beschikbare tijd wordt gelopen en de beperking om alleen te spelen met spelers tot 27 jaar veel senioren elftallen te weinig spelers op gaat leveren.

Na de zomervakantie van 2021 komt het bestuur weer bijeen en zal dan in overleg gaan met de 10 voetbalverenigingen over het organiseren van de Midden-Drenthe Zomer Cup in juni 2022.

15 april 2021

Bestuur Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *