Het toernooi

In 2019 deden er in totaal 121 teams mee, die bij elkaar 406 wedstrijden speelden. Dat betekent dat meer dan 900 spelers meededen in 15 categorieën. Deze categorieën werden per 1 of 2 gespeeld bij elke vereniging die meedeed!! We hopen in 2020 op minstens zoveel teams en wedstrijden!

Locatie
Witteveense Boys’87
Smilde’94
sv Nieuw Balinge
vv Beilen / Fit Boys
HHCombi
vv Wijster 
sportpark NoordWest 
sv Hoogersmilde 
BSVV

Spelregels 7×7 voetbal toernooi vanaf JO8.
De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de KNVB – district Noord.

 • Een team bestaat uit 7 spelers in het veld. 
 • Een team bestaat uit 6 veldspelers en 1 keeper.
 • De wedstrijd heeft een speelduur volgens het speelschema. Er wordt tijdens de wedstrijd niet gewisseld van speelhelft.Het eind van de wedstrijden wordt centraal aangegeven door de wedstrijdleiding.Als de teams gereed zijn, mag de scheidsrechter de wedstrijd starten.
 • Teams dienen 3 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn bij het speelveld. Er is geen wisseltijd, dus later starten gaat van de wedstrijdtijd af.Het eerstgenoemde team in het wedstrijdschema trapt af.
 • Wedstrijden worden geleid door vrijwilligers van de voetbalvereniging.
 • Er zijn geen slidings toegestaan, geen grove overtredingen en geen gezeur tegen de scheidsrechter. Een uitbal wordt ingegooid, er is geen buitenspel.
 • De deelnemende teams moeten zich melden bij de wedstrijdleiding.
 • De Stichting Midden-Drenthe Zomer cup neemt geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor zoekgeraakte spullen en/of voor diefstal en opgelopen blessures.
 • Elke team verklaart zich door deelname aan het toernooi akkoord met dit reglement.
 • Protesten kunnen niet worden ingediend. Bij alle gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.
 • Teams halen punten voor de vereniging.

Uitleg puntensysteem

Win als club de Midden-Drenthe Zomercup

Alle teams die meedoen aan het toernooi scoren punten voor hun vereniging. Je verdient punten op basis van de gespeelde wedstrijden. Er is een formule ontwikkeld om de puntentelling gelijkwaardig te houden voor alle verenigingen. Zodat niet per definitie de vereniging met de meeste teams wint. De uitslag van een wedstrijd levert als volgt punten op voor jouw club:

Winst         =   3 punten

Gelijkspel  =    1 punt

Verlies       =   0 punten

De formule 

Het totaal aantal wedstrijden dat een vereniging speelt is de basis. Je kunt met deze wedstrijden en maximaal aantal punten halen (aantal wedstrijden x 3 punten). Dit totaal aan punten dat een vereniging zou kunnen verdienen, als het alle wedstrijden wint, is 100 %. Natuurlijk verlies je ook wel eens een wedstrijd of is er gelijkspel. Deze uitslagen leveren dan 1 of 0 punten op. Het totaal aan verdiende punten staat gelijk aan een percentage. 

De vereniging met het hoogste percentage wint de Midden-Drenthe Zomercup! 

Voorbeeld: Vereniging A
15 teams die allemaal 5 wedstrijden spelen = 75 wedstrijden voor vereniging A
75 wedstrijden x 3 punten voor winst = 225 punten 

225 staat gelijk aan 100 % 


In totaal wint de vereniging 50 wedstrijden (150 punten), worden er 10 gelijkgespeeld (10 punten) en verliezen ze 15 wedstrijden (0 punten). Met alle gespeelde wedstrijden heeft vereniging A nu 160 punten verdient. Dit is 71 % van de punten die ze hadden kunnen behalen. 

100 %71 %
225160

* Doelsaldo wordt buiten beschouwing gelaten.