Het toernooi

Er doen in totaal 121 teams mee, die spelen bij elkaar 406 wedstrijden. Als ieder team 8 spelers bij zich heeft voor dit 7×7 toernooi, dan zijn er al snel 968 voetbal(st)ers actief op vrijdagavond 21 en zaterdag 22 juni 2019 ! De toernooi schema’s per locatie en leeftijdscategorie zijn hier te vinden:

LocatieCategorieCategorie
Witteveense Boys’87JO7JO8 (v.19/6)
Smilde’94JO9JO10 (v.20/6)
sv Nieuw BalingeJO11JO12 (v.20/6)
vv Beilen / Fit BoysJO13JO15
HHCombiJO17JO19
vv WijsterDames 
sportpark NoordWestHeren 1 
sv HoogersmildeHeren 2 (v.19/6) 
BSVVHeren 3 (v.19/6) Heren 35/45

Spelregels 7×7 voetbal toernooi vanaf JO8.
De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de KNVB – district Noord.

 • Een team bestaat uit 7 spelers in het veld. 
 • Een team bestaat uit 6 veldspelers en 1 keeper.
 • De wedstrijd heeft een speelduur volgens het speelschema. Er wordt tijdens de wedstrijd niet gewisseld van speelhelft.Het eind van de wedstrijden wordt centraal aangegeven door de wedstrijdleiding.Als de teams gereed zijn, mag de scheidsrechter de wedstrijd starten.
 • Teams dienen 3 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn bij het speelveld. Er is geen wisseltijd, dus later starten gaat van de wedstrijdtijd af.Het eerstgenoemde team in het wedstrijdschema trapt af.
 • Wedstrijden worden geleid door vrijwilligers van de voetbalvereniging.
 • Er zijn geen slidings toegestaan, geen grove overtredingen en geen gezeur tegen de scheidsrechter. Een uitbal wordt ingegooid, er is geen buitenspel.
 • De deelnemende teams moeten zich melden bij de wedstrijdleiding.
 • De Stichting Midden-Drenthe Zomer cup neemt geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor zoekgeraakte spullen en/of voor diefstal en opgelopen blessures.
 • Elke team verklaart zich door deelname aan het toernooi akkoord met dit reglement.
 • Protesten kunnen niet worden ingediend. Bij alle gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.
 • Teams halen punten voor de vereniging.
 • Prijsuitreiking winnende vereniging in de tent op Sportpark NoordWest op zaterdagavond ca. 20.30-21.00 uur. Daarna feest met Smildeger Roet.

Uitleg puntensysteem

Win als club de Midden-Drenthe Zomercup

Alle teams die meedoen aan het toernooi scoren punten voor hun vereniging. Je verdient punten op basis van de gespeelde wedstrijden. Er is een formule ontwikkeld om de puntentelling gelijkwaardig te houden voor alle verenigingen. Zodat niet per definitie de vereniging met de meeste teams wint. De uitslag van een wedstrijd levert als volgt punten op voor jouw club:

Winst         =   3 punten

Gelijkspel  =    1 punt

Verlies       =   0 punten

De formule 

Het totaal aantal wedstrijden dat een vereniging speelt is de basis. Je kunt met deze wedstrijden en maximaal aantal punten halen (aantal wedstrijden x 3 punten). Dit totaal aan punten dat een vereniging zou kunnen verdienen, als het alle wedstrijden wint, is 100 %. Natuurlijk verlies je ook wel eens een wedstrijd of is er gelijkspel. Deze uitslagen leveren dan 1 of 0 punten op. Het totaal aan verdiende punten staat gelijk aan een percentage. 

De vereniging met het hoogste percentage wint de Midden-Drenthe Zomercup! 

Voorbeeld: Vereniging A
15 teams die allemaal 5 wedstrijden spelen = 75 wedstrijden voor vereniging A
75 wedstrijden x 3 punten voor winst = 225 punten 

225 staat gelijk aan 100 % 


In totaal wint de vereniging 50 wedstrijden (150 punten), worden er 10 gelijkgespeeld (10 punten) en verliezen ze 15 wedstrijden (0 punten). Met alle gespeelde wedstrijden heeft vereniging A nu 160 punten verdient. Dit is 71 % van de punten die ze hadden kunnen behalen. 

100 %71 %
225160

* Doelsaldo wordt buiten beschouwing gelaten.