Het toernooi

Bekijk het puntensysteem en de verdere uitleg over het toernooi

2022

0
Teams
0
Wedstrijden
0
Spelers
0
Categorieën

Grootste voetbaltoernooi

Op vrijdagavond 17 juni 2022 start het toernooi om de Midden-Drenthe Zomercup. Op zaterdag 18 juni speelt de jeugd in de ochtend op de voetbalvelden door de hele regio Midden-Drenthe. In de dorpen zal voetbal dit weekend centraal staan. Deelnemers strijden om de zomecup. Maar naast het sportieve deel, zal er ook veel gezelligheid aanwezig zijn op de sportvelden.
’s Middags zijn er wedstrijden tussen Midden-Drenthe selecties: de grote finales dames en heren. Een fantastische toevoeging aan het toernooi dit jaar het is het
G-voetbal in de pauzes van de finales. G-voetbal wordt georganiseerd in samenwerking met RENN4 in Hoogeveen. Als alle wedstrijden zijn geweest, de punten zijn geteld dan wordt het tijde voor de prijsuitreiking. En daarna is het tijd voor FEEST. sv Hoogersmilde verzorgt deze feestelijk avond voor een ieder. Uiteraard geen entree maar een mooie afsluiting van een sportief voetbalweekend. sv Hoogersmilde was winnaar van de Midden-Drenthe Zomercup in 2019! 

Spelregels en veldafmetingen

Spelregels en veldafmetingen:

1. Tot en met JO12: KNVB regels en afmetingen
2. JO13 tot en met veteranen, half veld en 7×7 regels 35/45+

Wat zijn de 7×7 35/45+ regels die gelden tijdens de MDZC:

Spelregels 7 tegen 7 voetbal: JO13 – Veteranen
De normale spelregels van het veldvoetbal zijn van toepassing, met de volgende opmerkingen en uitzonderingen

  • Buitenspel is niet van toepassing
  • Slidings of tackles zijn niet toegestaan
  • Bij een uitbal wordt de bal met de voet weer in het spel gebracht
  • Hoekschoppen worden genomen vanaf de hoekpunten
  • Bij vrije trappen is de minimale afstand 7 meter
  • De penaltystip is op 8 meter
  • De keeper mag de bal tot ongeveer 5 meter vanaf het doel in zijn handen pakken
  • Aftrap begint of na een doelpunt in het midden van het speelveld

Uitleg puntensysteem

Alle teams die meedoen aan het toernooi scoren punten voor hun vereniging. Je verdient punten op basis van de gespeelde wedstrijden. Er is een formule ontwikkeld om de puntentelling gelijkwaardig te houden voor alle verenigingen. Zodat niet per definitie de vereniging met de meeste teams wint. De uitslag van een wedstrijd levert als volgt punten op voor jouw club:
Winst         =   3 punten
Gelijkspel  =    1 punt
Verlies       =   0 punten

De formule

Het totaal aantal wedstrijden dat een vereniging speelt is de basis. Je kunt met deze wedstrijden en maximaal aantal punten halen (aantal wedstrijden x 3 punten). Dit totaal aan punten dat een vereniging zou kunnen verdienen, als het alle wedstrijden wint, is 100 %. Natuurlijk verlies je ook wel eens een wedstrijd of is er gelijkspel. Deze uitslagen leveren dan 1 of 0 punten op. Het totaal aan verdiende punten staat gelijk aan een percentage.

De vereniging met het hoogste percentage wint de Midden-Drenthe Zomercup!

Voorbeeld: Vereniging A
15 teams die allemaal 5 wedstrijden spelen = 75 wedstrijden voor vereniging A
75 wedstrijden x 3 punten voor winst = 225 punten
225 staat gelijk aan 100 %

In totaal wint de vereniging 50 wedstrijden (150 punten), worden er 10 gelijkgespeeld (10 punten) en verliezen ze 15 wedstrijden (0 punten). Met alle gespeelde wedstrijden heeft vereniging A nu 160 punten verdient. Dit is 71 % van de punten die ze hadden kunnen behalen.

100%71%
225160

* Doelsaldo wordt buiten beschouwing gelaten.

2019

0
Teams
0
Wedstrijden
0
Spelers
0
Categorieën

In 2019 deden er in totaal 121 teams mee, die bij elkaar 406 wedstrijden speelden. Dat betekent dat meer dan 900 spelers meededen in 15 categorieën. Deze categorieën werden per 1 of 2 gespeeld bij elke vereniging die meedeed!! In 2020 en 2021 kon het toernooi in verband met Corona niet doorgaan, maar we hopen in 2022 op minstens zoveel teams en wedstrijden!

Op vrijdagavond 17 juni 2022 start het toernooi om de Midden-Drenthe Zomercup. Op zaterdag 18 juni speelt de jeugd. ’s Middags zijn er wedstrijden tussen Midden-Drenthe selecties, gevolgd door de prijsuitreiking en een feest bij sv Hoogersmilde.

Contact

Stichting Midden-Drenthe Zomercup
Mr. J.B. Kanweg 41
9439 PC Witteveen

Volg ons

Inschrijven nieuwsbrief