Midden-Drenthe Zomercup keert terug met G-voetbal clinic

Op 17 en 18 juni zal de Midden-Drenthe Zomer Cup weer plaatsvinden. Het grootste voetbaltoernooi van de gemeente Midden-Drenthe. Nieuw dit jaar is de G-voetbal clinic die zal worden georganiseerd. Met deze uitbreiding hoopt de organisatie ook mensen met een beperking te betrekken bij het toernooi.

In 2019 organiseerde de Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup voor het eerst een voetbaltoernooi waar 10 verenigingen uit Midden-Drenthe aan mee deden. Ruim 1000 leden uit de gemeente namen deel aan het toernooi dat op verschillende sportlocaties in de gemeente plaats vond. Alle teams van jong tot oud, meisjes en jongens, vrouwen en heren speelden voor punten voor de club. Uiteindelijk was SV Hoogersmilde in 2019 de club met het hoogste aantal punten en mocht de Midden-Drenthe Zomer Cup wisselbokaal in ontvangst nemen. De edities in 2020 en 2021 konden net als vele andere activiteiten door de coronamaatregelen geen doorgang vinden, maar dit jaar kan het toernooi wel weer worden georganiseerd.

Grootste voetbaltoernooi
Johan Boer, voorzitter van de Stichting Midden-Drenthe Zomer Cup is blij dat alle seinen dit jaar wel op groen staan: “De eerste editie van het toernooi was een groot succes. Het was mooi om te zien dat dit voetbaltoernooi door zoveel verenigingen uit Midden-Drenthe werd omarmd en uitgroeide tot het grootste voetbaltoernooi van de gemeente Midden-Drenthe. We hopen er dit jaar weer zo’n groot succes van te maken”. Van de 10 clubs doen er dit jaar 9 mee en die hebben gezamenlijk meer dan 140 teams opgegeven, zodat er zeker 1.000 voetballers actief zullen zijn.

G-voetbal clinic
Nieuw dit jaar is de G-voetbal clinic die zal worden georganiseerd. Op deze manier hoopt de organisatie ook mensen met een beperking aan het toernooi te kunnen binden. Het team Gezond in Midden-Drenthe is samen met Jan van Driel van de Zwaluwen Jeugdactie druk bezig om hier een try-out voor op te zetten. De Zwaluwen Jeugdactie ondersteunt initiatieven waarbij iedereen kan genieten van voetbal en het verenigingsleven. Ook jongeren met een beperking. Wethouder Erjen Derks is enthousiast over deze toevoeging aan het toernooi: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ondanks een mentale of fysieke uitdaging zijn er veel mogelijkheden om met sport bezig te zijn. We hopen dan ook op een grote opkomst en wellicht dat dit een mooie aanzet is voor nieuwe initiatieven op het gebied van G-sporten binnen onze gemeente”.

Iedereen maakt kans
De Midden-Drenthe Zomer Cup wordt gespeeld in een 7×7 formatie. Op deze manier wordt geprobeerd het klasse verschil tussen de verschillende teams te beperken. Door deel te nemen en de uitslagen binnen het toernooi kunnen punten worden verdiend. Je speelt dus niet alleen voor je eigen winst in jouw categorie, maar ook voor jouw club. Er komt vervolgens een verdeelsleutel waardoor het niet zo is dat de grootste club, of hoogst spelende club automatisch wint. Iedere vereniging heeft kans om te winnen en alle teams hebben invloed op de uitkomst. De winnende club krijgt de wisselbokaal en mag zichzelf een jaar lang de beste club van Midden-Drenthe noemen. Al staat sportiviteit voorop.

Programma
Vrijdagavond 17 juni:
Seniorenelftallen en 35+/45+
Dameselftallen en 35+
JO 19

Zaterdag 18 juni:
Jeugd JO 7 t/m JO 17
Wedstrijden Midden-Drenthe selecties
Clinic G-voetbal